Potpisan Memorandum o uspostavi mehanizma bilateralnih konzultacija s Kubom

Zagreb, 07. prosinca 2017.

Pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Vice Skračić danas je 7. prosinca 2017. u Zagrebu razgovarao s veleposlanikom Republike Kube u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Beču, Juanom Antonijom Fernándezom Palaciosom. Potvrđeni su dobri i prijateljski bilateralni odnosi te želja za njihovim jačanjem, kako na političkom, tako i na gospodarskom, kulturnom, znanstvenom i sportskom planu.

Tom su prigodom pomoćnik Skračić i veleposlanik Fernández Palacios potpisali Memorandum o suglasnosti između Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih poslova Republike Kube o uspostavi mehanizma bilateralnih konzultacija koji predstavlja učinkovit mehanizam za promicanje političkog dijaloga, jačanje obostranih kontakata i bilateralnih odnosa. Memorandum je također podloga za razmjenu stajališta o važnim multilateralnim pitanjima, kao i suradnju u međunarodnim organizacijama i forumima.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske je Memorandume o suglasnosti o uspostavi mehanizma bilateralnih konzultacija potpisalo s deset latinoameričkih zemlja, a slični je međunarodni akt s Republikom Kubom potpisao veći dio članica Europske Unije.

Republika Hrvatska i Republika Kuba uspostavile su diplomatske odnose 25. rujna 1992.

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana