Javni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Zaklade Hrvatska kuća — Croatia House

 

Zaklada „Hrvatska kuća – Croatia house“ promicat će hrvatsku kulturu, umjetnost, povijest, hrvatski jezik i kulturnu baštinu u inozemstvu. Kako bi stekla prepoznatljivost i pobudila zanimanje strane ali i domaće javnosti „Hrvatskoj kući“ potrebno je dati prepoznatljivi vizualni identitet. Cilj nam je odabrati takav vizualni identitet koji će s vremenom postati simbol prezentacije hrvatske kulture i umjetnosti u svijetu.

 

Zaklada Hrvatska kuća raspisuje, a Hrvatsko dizajnersko društvo provodi

Javni natječaj za dizajn vizualnog identiteta Zaklade Hrvatska kuća — Croatia House

 

Pozivamo natjecatelje na usmeni brifing u četvrtak 10. travnja u 14 sati u prostorijama Zaklade Hrvatska kuća (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova). Sudjelovanje na brifingu potrebno je najaviti do srijede 9. travnja do 12 sati. Rok za primanje radova je srijeda, 7. svibnja 2014. do 15 sati

Osnivanje Zaklade 'Hrvatska kuća' odgovor je na potrebu za izgradnjom i održavanjem prepoznatljive međunarodne slike hrvatske kulture , odnosno za pojačanim radom na predstavljanju i promociji kako suvremene umjetničke scene – književnosti, glazbe, filma, vizualnih i scenskih umjetnosti, dizajna i arhitekture, tako i baštine, jezika i znanosti na cjelovit način i kroz jedinstvenu instituciju. 'Hrvatska kuća' bit će fokusna točka za suradnju u području kulture pri diplomatsko-konzularnom predstavništvu RH. Vizualni identitet Zaklade Hrvatska kuća treba biti u skladu s vizijom hrvatske kulture kao pokretača razvoja.

 

Usmeni brifing

U cilju detaljnog informiranja svih zainteresiranih natjecatelja o Zakladi HK i o natječajnom zadatku  u četvrtak 10. travnja 2014. u 14 sati u prostorijama Zaklade HK (MVEP), Petrinjska 18A održat će se usmeni brifing. Sudjelovanje na brifingu potrebno je najaviti elektroničkom poštom na natjecaji@dizajn.hr najkasnije do srijede 9.4.2014. do 12 sati. Poruku treba nasloviti 'ZHK brifing – najava sudjelovanja', a u tekstu poruke navesti ime, adresu i telefonski broj natjecatelja koji najavljuju svoje sudjelovanje. Samo sudionici koji najave svoje sudjelovanje u zadanom roku moći će prisustvovati brifingu. 

 

Ocjenjivački sud:

1. Sandra Sekulić, predsjednica Upravnog odbora Zaklade Hrvatska kuća — Croatia house (MVEP)
2. Maja Razović Kocijan, predsjednica Programskog savjeta Zaklade Hrvatska kuća
3. Damir Bralić, grafički dizajner, docent, Sveučilište Sjever, Odjel za medijski dizajn
4. Lana Cavar, grafička dizajnerica
5. dr.sc. Feđa Vukić, izvanredni profesor, Studij dizajna, Arhitektonski fakultet, Sveučilište u Zagrebu

 

Nagrade

1. nagrada: 20.000 kuna
2. nagrada: 15.000 kuna
3. nagrada: 10.000 kuna

 

Svi detalji natječaja detaljno su opisani u priloženoj natječajnoj dokumentaciji.

Prilozi

Copyright (c) 1997.- 2018. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana