Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

MVEP u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu poziva studente - časnike za vezu za potrebe predsjedanja Vijećem EU-a 2020.


U jeku priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije, 4. ožujka 2019. godine postignuta je suradnja Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske sa zagrebačkim Sveučilištem. Riječ je o pozivu studenata s ciljem obavljanja poslova časnika za vezu tijekom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije 2020. godine.
Preciznije, izabrani kandidati steći će znanja iz područja diplomacije i komunikacijskih vještina, sve kako bi pridonijeli što uspješnijoj organizaciji središnjeg događaja Europe iduće godine. Traženi poslovi uključivat će pratnju inozemnih izaslanstva, koordinaciju s organizatorima događanja, voditeljem voznoga parka i osiguranjem te rad na informacijskim točkama u prostorima održavanja sastanaka, zračnoj luci i hotelima.
Također, Tajništvo Predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije izdat će pismenu potvrdu/ priznanje o sudjelovanju kao korisnu preporuku tijekom daljnjeg profesionalnog života.
Svi zainteresirani studenti mogu pronaći detaljne informacije kao i uvjete na stranicama Sveučilišta u Zagrebu: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/sveuciliste-u-zagrebu-i-ministarstvo-vanjskih-i-europskih-poslova-rh-objavljuje-natjecaj-za-casn/?fbclid=IwAR2vXX7PZlSV1xPeKsBWfCFXzR5AivRABeLX2Ozhn1spnYYgkg31s62q-6g.
Prijave se primaju do 21. ožujka 2019. godine poštom, na adresu:
Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb, uz napomenu „Za HR PRES“ ili na e-mail adresu: zbrasic@unizg.hr.