Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Programi


Osnovana kako bi promicala hrvatsku kulturu, umjetnost, povijest, hrvatski jezik i kulturnu baštinu u inozemstvu, Zaklada „Hrvatska kuća - Croatia House“ na najbolji način spaja diplomaciju i kulturu, kroz sustavnu prezentaciju hrvatske kulture i umjetnosti širom svijeta.

Hrvatska diplomacija, kao i druge institucije i do sad su koristile kulturu kao snažno sredstvo nacionalne promocije i izgradnje pozitivnog imidža Hrvatske, ali nije bilo sinergije i sustava koji bi u konačnici donio prepoznatljivi rezultat. I upravo zato je osnovana Zaklada „Hrvatska kuća – Croatia House“, da bi koordinirala sve aktivnosti promocije hrvatske kulture putem diplomatsko-konzularnih predstavništava i kulturnih centara.

Na javnom natječaju za dizajn vizualnog identiteta Zaklade Hrvatska kuća odabran je rad pod nazivom „Nove perspektive“ kreativnog tima Škatulica (Maša Milovac, Matea Bronić, Tin Kadoić) čime je naša, Hrvatska kuća, nakon temelja (onih pravnih - zakona, statuta, pravilnika i poslovnika) dobila i završni izgled, kako biste je mogli prepoznati u svakom kutku svijeta i iz svake perspektive.

Detaljne informacije o Zakladi i njenom radu nalaze se u izborniku s desne strane.