Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Priopćenje

Zagreb, 01. lipnja 2018. - Ministrica Pejčinović Burić sudjelovala na sastanku Stalnog odbora Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je na sastanku Stalnog odbora Vijeća Europe u okviru hrvatskog predsjedanja Odborom ministara Vijeća Europe, koji se održao 1. lipnja 2018. godine u Hrvatskom saboru. Sastanak Stalnog odbora otvorio  je predsjednik Parlamentarne skupštine Michele Nicoletti, a sudionicima sastanka obratio se i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

Ministrica Pejčinović Burić je članovima Stalnog Odbora Parlamentarne skupštine predstavila prioritete hrvatskog šestomjesečnog predsjedanja Odborom ministara te razmijenila mišljenja sa zastupnicima i odgovarala na njihova pitanja o prioritetima hrvatskog predsjedanja te o trenutnim političkim izazovima koji se nalaze pred ovom najstarijom europskom organizacijom.

Ministrica Pejčinović Burić je također održala bilateralni sastanak s predsjednikom Parlamentarne Skupštine Micheleom Nicolettijem na kojem je razmotreno pitanje buduće reforme Vijeća Europe te druga aktualna pitanja od značaja za rad Vijeća Europe.

 

Obraćanje ministrice Marije Pejčinović Burić

Preuzimanje

 

Pitanja i odgovori

Preuzimanje

 

Obraćanje predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića

Preuzimanje