Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Priopćenje

Zagreb, 12. veljače 2014. - Pusić: Dobri temelji za suradnju s Indijom

Ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić ocijenila je da je Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja jedna od ključnih pretpostavki jačanja gospodarske suradnje s Indijom, koja je Hrvatskoj izuzetno zanimljiva.

"Indijske investicije u Hrvatskoj svode se na jednu investiciju u farmaceutsku industriju, ali to je jedno od područja koje Hrvatska vidi kao svoje pokretače i u kojemu je Indija apsolutna velesila", rekla je Pusić.

"Sadašnja razina gospodarske i trgovinske suradnje ne odražava potencijal za suradnju u tim važnim sektorima", rekla je na konferenciji za novinare ministrica iz Indije koja je u Hrvatskoj investirala u farmaceutsku industriju. "Nadam se da će ugovor podići te odnose na višu razinu", dodala je Kaur i pozvala hrvatske tvrtke na poslovni forum Indije i zemalja srednje i istočne Europe koji će se krajem ožujka održati u New Delhiju.

Nakon sastanka mvep Pusić i indijske državne ministrice, u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova potpisan je Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju izbjegavanja plaćanja poreza na dohodak  koji bi trebao biti važan korak u jačanju suradnje između gospodarstava Hrvatske i Indije, jednog od najbrže rastućih svjetskih gospodarstava.

Ugovor su potpisali ministar financija Slavko Linić i indijska državna ministrica za vanjske poslove Preneet Kaur koja boravi u radnom posjetu Hrvatskoj.

Ministrica Kaur se sastala s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom te predsjednikom Republike Ivom Josipovićem.

Poslušajte izjave ministrice Pusić i državne ministrice Kaur:

 

TON