Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Priopćenje

Zagreb, 25. lipnja 2020. - Potpisan Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije o uvjetima smještaja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman i veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj Anvar Azimov, potpisali su u četvrtak, 25. lipnja 2020. godine, u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Sporazum  između Vlade Republike Hrvatske  i  Vlade Ruske Federacije  o uvjetima smještaja hrvatskoga Veleposlanstva u Moskvi i ruskoga Veleposlanstva u Zagrebu.

Sporazumom se osiguravaju odgovarajući uvjeti smještaja Veleposlanstva Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji i Veleposlanstva Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, što se posebno odnosi na funkcioniranje konzularnih odjela dvaju Veleposlanstava, a njegovim stupanjem na snagu prestat će Sporazum između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Ruske Federacije o smještaju diplomatskih predstavništava potpisan u Moskvi, 23. studenoga 1993.