Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Priopćenje

Strasbourg, 10. listopada 2018. - Ministrica Pejčinović Burić na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić sudjelovala je u srijedu, 10. listopada 2018. godine u svojstvu predsjedavajuće Odborom ministara Vijeća Europe (OMVE) na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Europe u Strasbourgu.

Ministrica je Parlamentarnu skupštinu izvijestila o aktivnostima Odbora ministara kao i o provedbi programa hrvatskog predsjedanja te najavila događanja koja slijede do njegovog završetka. Posebno je istaknula predstojeću konferenciju na visokoj razini na temu borbe protiv korupcije koju RH organizira u suradnji sa Skupinom država Vijeća Europe za borbu protiv korupcije (Group of States against Corruption, GRECO) 16. listopada 2018. godine u Šibeniku. Zahvalila je Parlamentarnoj skupštini VE na dosadašnjoj suradnji tijekom hrvatskog predsjedanja.

Nakon izlaganja ministrica je odgovarala na pitanja parlamentarnih zastupnika.

Tijekom boravka u Strasbourgu, ministrica Pejčinović Burić sastala se s glavnim tajnikom Vijeća Europe Thørbjornom Jaglandom te predsjednicom Parlamentarne skupštine Vijeća Europe Liliane Maury Pasquier, s kojima je razgovarala o aktualnim izazovima s kojima je suočeno Vijeće Europe te o budućem djelovanju ove organizacije. Održan je i sastanak s predsjednikom Europskog suda za ljudska prava Guidom Raimondijem, s kojim je razgovarala o aktualnim aktivnostima i radu Suda.

 

Video obraćanja pred zastupnicima Parlamentarne skupštine