Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Priopćenje

Škabrnja, 18. studenog 2020. - Ministar Grlić Radman u Škabrnji: Svaki zločin se mora procesuirati

Svaki zločin se mora procesuirati i to je prioritet hrvatske Vlade, rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u Škabrnji na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Ministar Grlić Radman je na obilježavanju u Škabrnji sudjelovao kao izaslanik premijera, a istaknuo je kako je današnji dan na poticaj Vlade proglašen neradnim kako bi se njime „komemorirale sve žrtve i iskazao poseban pijetet gradu Vukovaru, gradu heroja koji je najviše pretrpio u Domovinskom ratu“.

Šef hrvatske diplomacije ponovio je kako svaki zločin mora biti procesuiran, da je po tom pitanju Vladu dočekalo teško nasljeđe, ali da ona aktivno radi na tome te da se „istina svakako mora utvrđivati i dalje“

Vlada aktivno radi i na potrazi za nestalima

Naglasio je da se aktivno radi i na potrazi za nestalima kojih je 1869, pa dodao da „nikoga ne može zaobići ruka pravde“.

„Na tome će raditi ova Vlada, ministarstvo pravosuđa i sve institucije. Nitko nije ravnodušan i želimo zaliječiti sve rane u našoj lijepoj domovini“, a to je i „zadovoljština“ obrambenom i pravednom Domovinskom ratu, dodao je.

Zaključio je kako „dobro ipak pobjeđuje“ jer je Hrvatska danas slobodna, suverena i međunarodno priznata država. 

Izvor: Hina/Vlada