Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Priopćenje

Kairo, 31. ožujka 2021. - Ministar Grlić Radman s izaslanstvom hrvatskih gospodarstvenika na Egipatsko-hrvatskom gospodarskom forumu

Ministar Gordan Grlić Radman boravio je u utorak i srijedu, 30. i 31. ožujka 2021. godine, u službenom posjetu Arapskoj Republici Egipat. Drugog dana posjeta, ministar Grlić Radman otvorio je s egipatskim kolegom ministrom vanjskih poslova Samehom Shoukryijem Egipatsko-hrvatski gospodarski forum, koji je okupio više od 120 gospodarstvenika dviju zemalja.

U uvodnom obraćanju na otvorenju Foruma ministar je naglasio da postoji prostor za daljnje proširenje gospodarske razmjene, kao i znatan interes hrvatskih tvrtki iz sektora energetike, obrambene industrije, brodogradnje, graditeljstva, industrijske automatizacije te prehrambene, drvne i farmaceutske industrije.

"Činjenica da se ovdje susrećemo dokaz je zajedničke volje za napredovanjem i razvojem naše suradnje i, nadamo se, da je ujedno i pokazatelj plodne buduće razmjene. Naši dobri i prijateljski bilateralni odnosi i međusobno povjerenje pružaju dobru osnovu za unapređenje gospodarskih i poslovnih veza", istaknuo je ministar Grlić Radman.

Ministar je nadalje istaknuo prednosti ulaganja u RH i pozvao poslovne ljude na upoznavanje s mogućnostima koje pružamo.

"Radujemo dalje snažiti naše tradicionalno prijateljske odnose, temeljene na dugogodišnjem uzajamnom razumijevanju i partnerstvu, a koji su i dio partnerstva Europske unije i Egipta. Siguran sam da će sve jače političko partnerstvo između dviju zemalja stvoriti više mogućnosti za gospodarsku suradnju i investicije", zaključio je ministar Grlić Radman.