Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Priopćenje

Zagreb, 06. listopada 2019. - Ministar Grlić Radman na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske - Sesvete

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman sudjelovao je 6. listopada 2019. na 28. obljetnici utemeljenja 144. brigade Hrvatske vojske - Sesvete. Svečano obilježavanje započelo je misnim slavljem u sesvetskom pastoralnom centru Svih Svetih te se nastavilo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata. 

Nazočnima se obratio ministar Grlić Radman te se prisjetio herojskih dana kada nas je, zahvaljujući razboritosti prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, ujedinila borba za Domovinu.
„Važno je da naša djeca uče o teškim i povijesnim danima Domovinskog rata, posjećuju mjesta stradanja te da nastave tradiciju spomena na sve žrtve. Ne smije se zaboraviti što je učinila velikosrpska agresija, kao niti hrabrost i odvažnost heroja Domovinskog rata“, istaknuo je ministar Grlić Radman.

Završno, ministar je podsjetio kako treba svakodnevno osvješćivati javnost, a posebno mlade, da uživamo u blagodatima slobodne i samostalne Hrvatske zahvaljujući žrtvi naših branitelja. „Tko je mogao tih dana zamisliti da će Hrvatska biti slobodna država, a kamoli da će sada, za koji mjesec, predsjedati Vijećem Europske unije?“, naglasio je.