Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Započeo projekt stažiranja službenika Ukrajine, Moldove i Gruzije u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova

Zagreb, 11. ožujka 2019.

Služba za prijenos znanja MVEP-a započela je provedbu projekta stažiranja službenika Ukrajine, Moldove i Gruzije kojim se prenosi znanje i iskustvo RH iz procesa EU integracija. Projekt pod nazivom „Regional Project on DCFTA implementation in Ukraine, Moldova and Georgia“ provodi se u suradnji s njemačkom razvojnom agencijom Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit  - GIZ, a ima za cilj ojačati kapacitete državnih službenika zemalja Istočnog partnerstva za provedbu Sporazuma o pridruživanju između EU-a i Ukrajine, Gruzije i Moldove. Ovim projektom Republika Hrvatska pridružuje se proslavi desete godišnjice Istočnog partnerstva, inicijative pokrenute s ciljem jačanja i produbljivanja odnosa između EU, njenih članica i šest zemalja istočnoga susjedstva.

U okviru projekta organizirat će se deset dvotjednih programa stažiranja u hrvatskim institucijama namijenjenih državnim službenicima Ukrajine, Moldove i Gruzije koji rade na EU poslovima.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova ugostilo je troje stažista u periodu od 11. do 22. ožujka 2019. godine. Sudionici će se upoznati s procesom europskih integracija RH-EU, koordinacijom EU poslova te komuniciranjem o EU temama s različitih aspekata. Pomoćnici ministrice Vice Skračić i Miroslav Papa primili su sudionike u uvodnom dijelu programa stažiranja te tom prilikom istaknuli podršku RH zemljama Istočnog partnerstva u procesima reforme, posebice putem pružanja tehničke pomoći.