Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Veleposlanica Mrđen Korać predala vjerodajnice predsjedniku Izraela Rivlinu

Jeruzalem, 08. studenog 2018.

Veleposlanica Republike Hrvatske u Državi Izrael Vesela Mrđen Korać predala je u četvrtak, 8. studenoga 2018. godine, vjerodajnice izraelskom predsjedniku Reuvenu Rivlinu, na svečanoj ceremoniji u predsjedničkoj rezidenciji u Jeruzalemu.

Veleposlanica je s izraelskim predsjednikom razgovarala o temama od zajedničkog interesa i mogućnostima unapređenja prijateljskih i partnerskih odnosa i veza između Hrvatske i Izraela, od intenziviranja političkog dijaloga do jačanja gospodarske suradnje, između ostalog i na području prometa (suradnja luka) i ulaganja u turizam.

Istoga dana, veleposlanica je posjetila Yad Vashem - Svjetski centar sjećanja na Holokaust. Obišla je Muzej povijesti Holokausta i Dječji memorijal, u prigodnoj ceremoniji u Dvorani sjećanja odala počast svim žrtvama Holokausta te se upisala u Knjigu visokih gostiju. Ujedno je obišla i dio memorijalnog vrta u kojemu su postavljene spomen ploče u čast hrvatskim pravednicima među narodima te kipić Oskara koji je darovao Branko Lustig, hrvatski producent i preživjeli Holokausta, osvojen za film „Schindlerova lista“. Veleposlanica se sastala s vodstvom Yad Vashema te razgovarala o suradnji s hrvatskim institucijama.

 

Foto: Ured Predsjednika Države Izrael