Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Predstavljeni novi Forum gospodarstvenika „Italia-Euroasia“

Milano, 12. svibnja 2017.

U prestižnoj palači milanskog ratnog zrakoplovstva u Milanu, 12. svibnja 2017. godine svečano je predstavljen novi Forum gospodarstvenika „Italia-Euroasia“. Pozdravnim riječima mnogobrojne nazočne vojne i civilne uglednike i dužnosnike, predstavnike milanskog konzularnog zbora, zastupnike u talijanskom parlamentu, ugledne talijanske poduzetnike i osobe iz industrije, kulture i politike pozdravio je general talijanskog ratnog zrakoplovstva Settimo Caputo.

Uslijedila je prezentacija novog Foruma gospodarstvenika od strane Valentine Apree, pročelnice regije Lombardija, Gustava Cioppija, državnog tajnika predsjedništva Regije Lombardija, Maurizia Bernarda, predsjednika parlamentarnog odbora za financije i Zhu Yuhua, zastupnika iz Kine te same predsjednice novog gospodarskog Foruma Rosanne Roda', ugledne milanske poduzetnice.

Tom prigodom dodijeljena su posebna priznanja pojedincima koji su se posebno istaknuli u svom radu: stilistica Raffaella Curiel, za žensko poduzetništvo i promociju talijanske mode u inozemstvu, Vittorio Feltri, pisac, urednik i novinar lista Libero i Il Giornale, za novinarstvo, prof. Luca Bernardo, docent i ravnatelj najmodernijeg odjela pedijatrije u Milanu bolnice Fattebenefratelli te ispred Konzularnog zbora grada Milana nagradu je dobila generalna konzulica Republike Hrvatske u Milanu mr. sc. Iva Pavić, za promociju hrvatske kulture i gospodarstva u Milanu tijekom i nakon Svjetske Izložbe EXPO-a Milano, te za osobne humanitarne misije u zemljama trećeg svijeta.

Generalna konzulica Pavić je istaknula da se zahvaljuje na nagradi koju smatra nagradom koja pripada Ministarstvu vanjskih i europskih poslova RH i svim institucijama RH, kao i onim talijanskim iz Milana koje su podržavale česte inicijative Generalnog konzulata RH u Milanu s područja kulture i gospodarstva.

Ova nagrada je posebno simbolična budući da se ove godine obilježava 25. obljetnica hrvatsko-talijanskih diplomatskih odnosa, istaknula je generalna konzulica Pavić.