Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Pomoćnik ministra Vice Skračić održao političke konzultacije u Ministarstvu vanjskih poslova Države Izrael

Tel Aviv, 22. srpnja 2019.

Pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova Vice Skračić i politički direktor Ministarstva vanjskih i europskih poslova održao je 22. srpnja 2019. godine političke konzultacije s političkim direktorom Ministarstva vanjskih poslova Države Izrael Alonom Ushpizom. U pratnji pomoćnika ministra Skračića na konzultacijama je sudjelovala veleposlanica Vesela Mrđen Korać i diplomatkinje u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Izraelu.

Tom su prilikom dvije strane ustvrdile spremnost za daljnji razvoj prijateljskih i strateških odnosa te je razmotrena bilateralna suradnja u različitim područjima, uključujući suradnju dvaju Ministarstava vanjskih poslova, a razmijenjena su mišljenja i stajališta o situaciji u regiji Bliskog istoka te stanju u hrvatskom susjedstvu, kao i o prioritetima hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije 2020. godine.

U okviru posjeta, pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova Skračić posjetio je i Yad Vashem, Svjetski Memorijalni centar za sjećanje na heroje i mučenike holokausta te se susreo s direktorom za suradnju s vladama i vanjske poslove Yossijem Gevirom te direktoricom za Europu Richelle Budd Caplan. Tom prilikom razgovaralo se o nastavku suradnje Republike Hrvatske s Yad Vashemom, u okviru Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust (IHRA) i bilateralno, uključujući u području obrazovanja o holokaustu.