Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Održane političke konzultacije MVP Armenije i MVEP RH

Erevan, 09. veljače 2018.

Izaslanstvo Ministarstva vanjskih i europskih poslova predvođeno pomoćnikom ministrice za političke poslove Vicom Skračićem, održalo je političke konzultacije 9. veljače 2018. godine u Erevanu s izaslanstvom Ministarstva vanjskih poslova Armenije koje je predvodio zamjenik ministra vanjskih poslova Garen Nazarian.

Na konzultacijama su potvrđeni dobri politički odnosi između dviju zemalja te je izraženo uvjerenje u daljnji nastavak istih i u budućnosti, a ujedno su razmotreni i modaliteti jačanja gospodarske suradnje između dvije države, kao i olakšavanje putovanja armenskih državljana u RH. Izaslanstva su razmotrila i globalna, odnosno regionalna pitanja od interesa za obje zemlje.

Nadalje, razmijenjena su mišljenja o tijeku procesa Istočnog partnerstva nastavno na održani sastanak na vrhu Istočnog partnerstva u studenom prošle godine, na čijim je marginama zaključen i Ugovor o sveobuhvatnom i pojačanom partnerstvu između EU i Armenije (CEPA).

Tijekom svog boravka u Erevanu, hrvatsko se izaslanstvo susrelo i sa voditeljem Delegacije EU u Armeniji veleposlanikom Piotrom Antoni Switalskim, kao i počasnim konzulom RH u Armeniji Artashesom Kazakhetsyanom.