Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Državna tajnica Metelko-Zgombić na Skupu podrške zaštiti otoka Mljeta i kulturne baštine dubrovačkog kraja

Mljet, 02. kolovoza 2019.

Državna tajnica za europske poslove, Andreja Metelko-Zgombić sudjelovala je u petak, 2. kolovoza 2019. godine kao izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića na Skupu podrške projektu promocije i zaštite otoka Mljeta, Nacionalnog parka Mljet, kulturne baštine dubrovačkog kraja i otoka te dubrovačke kuhinje, kao i zaštiti konobe.

Skup je obilježilo niz događanja poput radionica o konobi, dalmatinskoj klapi, mediteranskoj prehrani i tradicionalnim obrtima, što je okupilo velik broj posjetitelja, među kojima, uz državnu tajnicu Metelko-Zgombić i zastupnicu RH u Europskom parlamentu Dubravku Šuicu, te niz uglednih predstavnika hrvatskog iseljeništva iz različitih dijelova svijeta.

„Veliko je zadovoljstvo prisustvovati ovom događanju, koji za cilj ima očuvanje bogate hrvatske kulturne baštine za buduće naraštaje, ali i doživjeti zajedništvo hrvatskog naroda u domovini i izvan nje u promociji i očuvanju konobe, folklora, starih zanata, sporta, kuhinje južne Dalmacije i dubrovačke regije", istaknula je državna tajnica Andreja Metelko-Zgombić.