Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Mjesec: Godina:


Priština, 14. ožujka 2018.

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravit će u utorak i srijedu, 13. i 14. ožujka 2018. godine u službenom posjetu Republici Kosovo.

Prvog dana boravka na Kosovu, ministrica Pejčinović Burić posjetit će Janjevo gdje će se susresti s tamošnjim Hrvatima i posjetiti župu sv. Nikole. Istoga dana, ministrica će posjetiti bazu KFOR-a u Prištini i tom će se prigodom susresti sa zapovjednikom KFOR-a generalom bojnikom Salvatoreom Couciom te pripadnicima hrvatskog kontingenta u misiji KFOR.

Drugoga dana boravka u Prištini, ministrica Pejčinović Burić sastat će se s kolegom ministrom vanjskih poslova Behgjetom Iseom Pacollijem, a nakon sastanka predviđena je zajednička izjava za medije (10:35 sati, zgrada Ministarstva vanjskih poslova Republike Kosovo). Ministrica će se sastati s predsjednikom kosovske Skupštine Kadrijem Veselijem i predsjednikom Vlade Ramushom Haradinajom. U okviru posjeta ministrica će se također susresti i s voditeljicom Ureda EU i posebnom predstavnicom EU na Kosovu Nataliyom Apostolovom te voditeljicom EULEX-a misije na Kosovu Alexandrom Papadopuloum.