Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Mjesec: Godina:


Berlin, 01. srpnja 2020.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman boravit će u srijedu, 1. srpnja 2020. godine, u radnom posjetu Saveznoj Republici Njemačkoj, u prigodi primopredaje predsjedanja Vijećem Europske unije.

Posjet će započeti susretom s apostolskim nuncijem u SR Njemačkoj nadbiskupom mons. Nikolom Eterovićem (9:00 sati, Veleposlanstvo RH u Berlinu, Ahornstrasse 4).

U Ministarstvu vanjskih poslova SR Njemačke ministar Grlić Radman sastat će se u 13:00 sati s njemačkim kolegom Heikom Maasom. Konferencija za tisak ministara Grlića Radmana i Maasa predviđena je za 14:00 sati (Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke, Werderscher Markt 1). Ministri će u 14:30 sati uputiti prema Brandenburškim vratima, gdje će se održati ceremonija primopredaje predsjedanja Vijećem Europske unije između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke.

Radni posjet Berlinu ministar će završiti posjetom Hrvatskoj katoličkoj misiji, gdje će se sastati s voditeljem Hrvatske katoličke misije fra Zvonkom Tolićem (16:30 sati, Feldstrasse 4).

Molimo zainteresirane predstavnike medija da svoj dolazak najave do utorka, 30. lipnja 2020. u 18:00 sati, na: glasnogovornik@mvep.hr. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija i broj mobitela.