Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH

Provedba projekta Fonda za unutarnju sigurnost

 

  • Fond za unutarnju sigurnost - provedba projekta "Dostava IT opreme u diplomatske misije RH i stavljanje u funkciju IT opreme"

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza provodi projekt "Dostava IT opreme u diplomatske misije RH i stavljanje u funkciju IT opreme".

Cilj projekta je opremanje diplomatskih misija i konzularnih ureda potrebnom IT opremom za rad na Hrvatskom viznom informacijskom sustavu (HVIS). Uspješnom provedbom ovog projekta, računalna oprema nabavljena kroz prethodni projekt "Nabava IT opreme za određene diplomatske misije" bit će dopremljena u diplomatske misije i konzularne urede Republike Hrvatske u svijetu te stavljena u funkciju sukladno aktualnim informatičkim standardima Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Ukupna vrijednost navedenog projekta iznosi 91.720,00 EUR (s PDV-om), a cjelokupni iznos (100%) financira se iz fondova EU.

Ostvarenjem ovog projekta diplomatske misije i konzularni uredi Republike Hrvatske bit će opremljeni suvremenom računalnom opremom u skladu sa schengenskim standardima.

 

  • Fond za unutarnju sigurnost - provedba projekta „Nabava IT opreme za određene diplomatske misije"

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u okviru Fonda za unutarnju sigurnost, Instrument za financijsku potporu u području vanjskih granica i viza provodi projekt „Nabava IT opreme za određene diplomatske misije".

Cilj projekta je poboljšanje funkcionalnosti Hrvatskog viznog informacijskog sustava (HVIS), a odobrena sredstva iz EU fonda koristit će se za opremanje 17 diplomatskih misija i konzularnih ureda informatičkom opremom potrebnom za rad u ovom sustavu, tj. izdavanju viza. Ukupna vrijednost projekta iznosi 88.750,00 EUR od čega se iz fondova EU financira 75% (66.562,50 EUR).

Uspješnom realizacijom ovog projekta unaprijedit će se postupak izdavanja viza korištenjem suvremenih informacijskih tehnologija, a radna mjesta u veleposlanstvima i konzulatima Republike Hrvatske bit će opremljena odgovarajućom računalnom opremom koja će svojim suvremenim tehničkim karakteristikama i funkcionalnostima osigurati brz, pouzdan i kvalitetan rad u skladu sa šengenskim standardima.